Louis Nicollin

1974 yılından, vefat ettiği 2017'ye kadar Montpellier futbol takımı başkanlığını yürüten ünlü kişi.

Özel yaşamında hurda sektöründe yatırımları vardır. Oliver ve Laurent isminde iki oğlu vardır. Çocukları gerek hurda ile ilgili işlerde, gerekse futbol takımının idare edilmesinde kendisiyle birlikte çalışırlardı.

Fransız futbol dünyasında tepki çeken açıklamalarıyla ve tavırlarıyla sık sık gündem oluşturması ve tansiyonu yükseltmesi ile tanınırdı. Örneğin 2009'da Auxerre'e karşı kaybettikleri bir maçtan sonra, Auxerre kaptanı Benoit Pedretti'ye homoseksüelleri küçük düşürmeyi hedefleyen bir ifade ile hakaret etmiş, Pedretti'nin bir sonraki karşılaşmada kötü muamele görmesine yol açmıştır. Homofobia Karşıtı Toplum, Fransa Futbol Fedrrasyonu'na Louis Nicollin'in cezalandırılması çağrısı yapmıştır. Louis Nicollin özür dilemiş ancak ayrımcı ve tehditkar tavırları sebebiyle 4 aylık hak mahrumiyeti cezası almıştır.

Kaderin bir cilvesidir ki, Türkiye'ye transfer edilmek istenen futbolcusu Younes Belhanda için kullandığı "ölürüm de Türklere satmam" dedikten bir kaç yıl sonra, Belhanda Galatasaray'a transfer olduğu gün, kendisinin 74. doğum gününde kalp krizi geçirmiş ve hayata gözlerini yummuştur.
06.07.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın