Limonata tarifi

Ev yapımı gerçek bir limonataya kim hayır diyebilir? Bu kısa notumuzda limonatamızı nasıl yapacağımıza bakalım.

Öncelikle malzemeler
  • 10 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı arıtılmış su (bkz: su arıtma cihazı)
  • 2 bardak buz

ve aletler
  • Rende
  • Kaşık
  • Süzgeç
  • Limon sıkacağı
  • En az 2 litre hacmi olan bir karıştırma kabı
  • Huni

Kapitalizm bize ürünleri satabilmek için her yolu deniyor. Son icatlarından birisi meyveleri parafinle kaplamak. Limonlarımızın kabuklarında parafin olmadığından emin olalım. Çünkü limonatamızı yaparken kabuklardan da faydalanacağız. Limonlarımızın kabuklarındaki sarı tabakayı rende ile rendeleyelim. Bu sırada kabuğun beyaz katmanına inmeyelim. İnersek, limonatamız acı olur. Aynı işlemi portakalın turuncu tabakası için tekrar edelim. Rendeyle aldığımız sarı katman parçalarının üzerine toz şekeri dökelim. Kaşıkla eze eze karıştıralım. Bunu bir süre kendi haline terk edelim. Zamanımız uygunsa 1 gün bırakabiliriz. Daha sonra limonlarımızı ve portakalı sıkalım. Limon ve portakal suyunu, 6 bardak arıtılmış suyu, 2 bardak buzu ve önceden hazırladığımız şekerli sarı katman malzemelerini karıştırma kabında karıştıralım. Şeker eriyince, bunu süzelim. Limonatamız hazır. Huni yardımıyla şişeye doldurup servise hazır hale getirebiliriz. Kişisel damak tadına bağlı olarak şeker miktarını arttırabilir ya da azaltabiliriz. Sıfır şeker politikası izliyorsak, şeker yerine bal kullanabiliriz ama aynı tadı vermez. Yine kişisel tercihlere göre, bardağa koyarken bir kaç parça taze nane atabiliriz içine.
08.05.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın