Muzaffer İzgü

Çocuk ve genç öyküleri, çeşitli tiyatro oyunları yazan, değerli yazar. 29 Ekim 1933 Adana doğumludur. Babası Şam, annesi Hatay doğumludur. Babası Adana'da bir okulda hademe olarak çalışırken dünyaya gelmiştir.

Yoksul bir çocukluk yaşamıştır. Çocuk yaşta aile bütçesine destek olabilmek için gazoz satmak, lokantalarda bulaşık yıkamak gibi işlerde çalışmıştır.

İlkokulu Adana'da çeşitli okullarda parça parça okuduktan sonra, Diyarbakır Öğretmen Okulu'na devam etmiştir. Burada tanıştığı Günsel Hanım'la evlenmiş, bu evlilikten bir oğulları ve ikiz kızları olmuştur.

Muzaffer İzgü, öğretmenlik hayatına Silvan'daki bir okulda başlamış, bir süre Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği yapmış, daha sonra ortaokullarda Türkçe öğretmeni olarak görev almış ve 1978 yılında emekli olarak İzmir'e yerleşmiştir.

1959'dan itibaren yazıları ile Türk Edebiyatı'nda kendini gösteren Muzaffer İzgü, yaşamı boyunca 100'ü aşkın kitap, onlarca tiyatro oyunu yazmıştır. (Benim hayatımda en büyük varlığı, Ökkeş öykü serisiyle olmuştur.) Türk çocukları ve gençleri üzerinde eğitici etkisi olan eserleri çoktur. Doyurucu yazılarının karşılığını, yazarlık yaşamı boyunca aldığı çok sayıda ödülle görmüştür.

Milyonların sevgilisi yazar, yaşının ilerleyen yıllarında, eşinin vefatından 1 yıl sonra konan karaciğer kanseri teşhisine karşılık doktorlar çok yıpratıcı olacağı gerekçesiyle kemoterapiyi uygun görmediler.
21.08.2017 Geni
2 1
Çocukken okuduğum ilk kitabı Zıkkımın Kökü olmuştu. Bu kitap ile yorumuna hayran kalmıştım usta yazarın. Nasılda biliyordu çocukların kalbini fethetmeyi.
21.08.2017 Jax
3 1
Usta yazar ne yazık ki 26 Ağustos 2017 günü İzmir'de dünyaya gözlerini yumdu.
26.08.2017 Geni
1
Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağolsun
26.08.2017 Ozgur
2
Huzur içinde yatsın.
26.08.2017 Jax
2 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın